Operation Lima Freeze II

Jednotky jsou rozmístěny. Už jen stačí vydat rozkaz. Čekáme. Z vysílačky se ozve povel k útoku a několik málo okamžiků na to se ozve mocná exploze. Úderné jednotky TF San Francisco se nahrnuly k objektu, vlezly dovnitř a začaly obsazovat první místnosti.

Jednotce 1st Recon Bn., která vnikla do budovy ze zelené strany, komplikovala postup v budově nepřátelská střílna. Nic co by nevyřešil granát. Odjistit! Hodit! FIRE IN THE HOLE! BUM!! Chodba se zatřásla. První z nás v mžiku přeběhl chodbu, aby … dostal dávku do ramene a balistiky. Snad přežije. Zatím se agresivně dál a dál do útrob budovy hrne zbytek jednotky. Během několika vteřin je celý objekt vyčištěn. „Nepřátelský odpor je všechen eliminován. Musíme se postarat o zraněné a odnést mrtvé!“ zaznělo mi do vysílačky, zatímco Corpsman ošetřoval zraněné – jak naše tak z řad rukojmích. Poté jsem dostal rozkaz odvézt jednoho z rukojmích do bezpečí. Odvedl jsem ho tedy do bezpečné vzdálenosti od budovy a předal ho do rukou Corpsmana, který mu dal infůzi a ošetřil mu jeho poraněné prsty.

Uvnitř objektu zatím probíhalo ošetřování zraněného, který nemohl chodit (pravděpodobně prostřelená kolena). Tak ho Marines odnesli na desce do bezpečné vzdálenosti. Po nejnutnější první pomoci jsme se vydali na Landing Zone, která byla kousek od Target Zone. Tam jsme čekali, dokud nepřiletěli helikoptéry, které nás odvezly z nebezpečné oblasti